Mergi la conţinutul principal
Saptamana de saptamana in timpul sarcinii tale
Al treilea trimestru : Saptamana 32 de sarcina

Bine ai venit în lumea parentală!

O călătorie palpitantă este pe cale să înceapă și Mothercare, prin acest jurnal, va fi alături de tine și te va sfătui pe parcursul săptămânilor tale de sarcină.

Fii informat/ă despre tot ce trebuie să știe părinții, cum ar fi sarcina, dezvoltarea bebelușului, schimbările corpului și psihologice, examinările și programările medicale, precum și despre naștere, alăptare și îngrijirea bebelușului.

Moșa și consultantul nostru în lactație, IBCLC, dna Georgia Leze, îți vor arăta în fiecare săptămână un drum special către un bebeluș sănătos și fericit.

Saptamana 32 de sarcina

S-ar putea să ajungi la punctul în care îți dorești să începi concediul de maternitate! Te vei simți tot mai obosită pe măsură ce bebelușul devine mai greu. Bebelușul tău va exersa toate abilitățile uimitoare necesare pentru lumea exterioară, inclusiv înghițirea, respirația, mișcările și suptul.

Chiar dacă ți-e mai greu să te odihnești acum, cu siguranță bebelușul tău se bucură de propriile visuri dulci.

 

  • instinctul de cuibarire s-ar putea să fi apărut
  • bucură-te de o ceașcă de ceai în compania altor viitoare mame
  • amintește-ți să te relaxezi și să te odihnești cât mai mult posibil
Tu in Saptamana 32 de sarcina

Dacă ți se pare puțin dificil să obții opt ore de somn neîntrerupt, încearcă să iei scurte pauze de odihnă pe parcursul zilei pentru a te menține în formă. Creează-ți acum obiceiul, deoarece odată ce bebelușul se naște, toată lumea îți va recomanda să "dormi când doarme bebelușul"!

În ceea ce privește simptomele sarcinii în săptămâna 32, nu este neobișnuit să scapi puțin de urină atunci când tușești, râzi sau strănuți. Acest lucru se datorează faptului că micuțul tău apasă pe vezica urinară. Exercițiile regulate pentru întărirea planșeului pelvin pot ajuta. Dacă crezi că această scurgere ar putea fi de lichid amniotic, sună-ți medicul sau moașa pentru sfaturi. Lichidul amniotic este de obicei incolor și poate avea un miros ușor dulce.

Bebelusul tau in Saptamana 32 de sarcina

Bebelușul tău nu mai este atât de mic! Acum măsoară aproximativ 42 cm și cântărește aproximativ 1,7 kg. Pielea lui este moale, netedă și mult mai puțin transparentă, deoarece continuă să acumuleze grăsime.

Poți observa că bebelușul tău se mișcă diferit acum. Tiparele lor de somn sunt asemănătoare cu cele ale adulților și bebelușul tău poate chiar visa! Dacă ai vreodată îngrijorări cu privire la mișcările regulate ale bebelușului, consultă imediat medicul sau moașa. Cu toate acestea, nu te îngrijora dacă bebelușul nu se mișcă constant așa cum percepi tu, există acțiuni care te pot ajuta să te calmezi dacă nu îl simți activ o perioadă. Încearcă să mănânci ceva dulce sau ceva rece și să te întinzi pe partea stângă. Bebelușul tău va răspunde pozitiv și nu trebuie să-ți faci griji dacă simți mai mult de 10 mișcări într-o oră.

Foarte probabil, bebelușul tău s-a așezat deja cu capul în jos până acum, dar nu-ți face griji dacă nu s-a întâmplat acest lucru, mai este destul timp. Totuși, poți încerca exerciții speciale pentru a ajuta bebelușul să se poziționeze mai bine și pentru a îmbunătăți condițiile unui travaliu normal.

Lucruri de facut in Saptamana 32 de sarcina

Programează-ți o vizită la medic sau la moașă pentru următoarea consultăție, însoțită de cel de-al treilea ecograf major al sarcinii, ecografia Doppler. Prin această examinare, vei avea oportunitatea să vezi din nou bebelușul și să-i faci o fotografie 4D uimitoare acasă. Este important ca acest ecograf să îți ofere răspunsul cu privire la dezvoltarea adecvată sau insuficientă și perfuzia sângelui bebelușului tău. Asigură-te și că efectuezi analizele de laborator necesare în această săptămână și furnizează rezultatele la următoarea vizită.

Dacă te întrebi la 32 de săptămâni de sarcină la ce să te aștepți, pregătește-te pentru instinctul de cuibarire. Să pregătești camera specială pentru bebeluș este o modalitate incitantă de a te bucura de aceste sentimente. Vei petrece mult timp aici schimbând scutece, hrănind, dormind și îmbrățișând. Consultă ghidurile noastre de cumpărături pentru camera de copii pentru sfaturi și informații.