Bun venit în lumea părintelui!
Începe o călătorie palpitantă, iar Mothercare, prin intermediul acestui jurnal, va fi alături de tine și te va sfătui pe parcursul săptămânilor de sarcină.
Informați-te despre tot ceea ce trebuie să știe părinții, cum ar fi sarcina, creșterea bebelușului, schimbările corpului și psihologice, examenele și programările medicale, dar și despre naștere, alăptare și îngrijirea bebelușului.
Moșa și consultantă în alăptare IBCLC, doamna Georgia Leze, îți va arăta în fiecare săptămână un traseu special către un copil sănătos și fericit.
You’re still feeling the effects of those early pregnancy hormones – but at least you’re used to any mood swings by now. You’re also probably finding lots of ways to make yourself feel better, such as exercise. Meanwhile, your baby is busy developing lots of things, from eyes to toes!
You and baby are really in the swing of things now – there’s magic going on in that belly! Here’s what to expect in week seven:
Corpul tău resimte încă efectele hormonilor de sarcină, ceea ce poate provoca schimbări de dispoziție. Practicarea exercițiilor ușoare te poate ajuta să te relaxezi și să te simți mai bine din punct de vedere mental, dar și să fii sănătoasă și în formă. Deși încă nu ai o burtică vizibilă, uterul tău s-a extins mult, de la dimensiunea unui pumn strâns la cea a unei portocale. Pe măsură ce uterul crește, este posibil să resimți unele crampe ușoare în abdomen. Acestea sunt normale în timpul sarcinii, dar este întotdeauna o idee bună să raportezi orice îngrijorare sau simptome neobișnuite medicului tău pentru a fi sigură că totul este în regulă.
Dezvoltarea bebelușului tău avansează rapid. El a crescut de la dimensiunea unui bob de mazăre la cea a unei afine, măsurând aproximativ 1,25 cm în lungime. În acest stadiu, bebelușul are degete și degete de la picioare mici și un început de formare a dinților și a palatului. Urechile și ochii săi se dezvoltă, inclusiv formarea pleoapelor, deși acestea nu se vor deschide pentru o perioadă. Ficatul său produce multe celule roșii, iar deoarece pielea bebelușului tău este transparentă, vei putea vedea clar venele sale.
Pe măsură ce dinții viitorului tău bebeluș încep să se dezvolte, este timpul să acorzi atenție și dinților tăi.
Este foarte important să ai grijă de dinții tăi în timpul sarcinii, deoarece schimbările hormonale pot face gingiile vulnerabile la placa bacteriană. Gingivita de sarcină sau afecțiunile gingiilor pot fi evitate printr-o igienă dentară bună - periajul atent și evitarea gustărilor bogate în zahăr vor ajuta. În timpul sarcinii, folosește produse specifice potrivite pentru femeile însărcinate, care au un conținut scăzut de fluor.
Programează o vizită la dentist pentru o verificare dentară și o curățare dentară.
Nu neglija consumul de acid folic în timpul sarcinii până în săptămâna a 16-a. Micul tău bebeluș are nevoie mare de adecvarea acestui acid, care contribuie în mod pozitiv la dezvoltarea sa neurologică. Acidul folic este recomandat să fie consumat de către viitoarea mamă chiar și cu 3 luni înainte de concepție. Un complex special de vitamine pentru femeile însărcinate poate adăuga un avantaj nutrițional mai mare pentru tine și bebelușul tău. Testele de laborator viitoare vor identifica necesitatea suplimentară sau nu a acidului folic sau a hormonului tiroidian.
Mothercare & ELC au o experiență de peste 50 de ani în toate produsele legate de bebeluși, de la Cărucioare și Landouri până la Haine de maternitate ,Haine de bebeluși și Jucării. Cu această experiență vin o mulțime de informații de parenting și sfaturi pentru sarcină pe care ne place să le împărtășim. Deci, dacă ai nevoie de inspirație pentru camera copilului nu știi ce scaun pentru mașină , nu știi ce haine să cumperi pentru copilul tău sau chiar ce jucării să selectezi, știm că avem experiența și informațiile care să te ajute să faci aceste alegeri importante. Sperăm să găsiți ceea ce căutați și să vă bucurați de timpul dvs. pe mothercare.ro