Bine ai venit în lumea parentală!
O călătorie palpitantă este pe cale să înceapă și Mothercare, prin acest jurnal, va fi alături de tine și te va sfătui pe parcursul săptămânilor tale de sarcină.
Fii informat/ă despre tot ce trebuie să știe părinții, cum ar fi sarcina, dezvoltarea bebelușului, schimbările corpului și psihologice, examinările și programările medicale, precum și despre naștere, alăptare și îngrijirea bebelușului.
Moșa și consultantul nostru în lactație, IBCLC, dna Georgia Leze, îți vor arăta în fiecare săptămână un drum special către un bebeluș sănătos și fericit.
Acum, la 34 de săptămâni de sarcină, la ce poți să te aștepți? Atât tu, cât și bebelușul tău sunteți ocupați să creșteți împreună și s-ar putea să te simți un pic strâmtorată. Cu toate acestea, bebelușul tău se distrează de minune! Auzul lui este acum complet dezvoltat, astfel încât poate să se bucure de cântece și povești împărtășite cu tine. În această săptămână, bebelușul tău este mai activ ca niciodată! Observă mișcările lui și identifică orele din zi în care este cel mai activ sau mesele care îi plac cel mai mult. Această observație te va ajuta să identifici progresul sarcinii tale și orice reducere a activității pe care ar trebui să o controlezi.
În această săptămână vei avea ecografia Doppler pentru a verifica împreună cu medicul starea de sănătate și progresul bun al sarcinii tale. Dacă ești Rh negativă și partenerul tău este Rh pozitiv, medicul sau moașa îți va sugera o nouă doză de g-globulină, o injecție care reduce reacția organismului tău la celulele sanguine ale bebelușului.
Cel mai probabil, bebelușul tău se cuibărește acum împotriva stomacului tău. Sună foarte adorabil, dar poate însemna și revenirea indigestiei...
Probabil te simți destul de mare acum - așa cum spun prietenii și familia ta, ești "înfloritoare"! S-ar putea să te simți puțin mai puțin confortabilă pe măsură ce bebelușul tău în creștere se sprijină greu pe stomacul tău și face dansuri pe vezica urinară.
Simptomele sarcinii în săptămâna 34 pot include senzația de lipsă de aer dacă mergi prea repede și s-ar putea să ai din nou puțină greață în această etapă. Vorbește cu medicul sau moașa dacă te simți foarte incomodă, dar fii asigurată că majoritatea simptomelor sarcinii sunt pur și simplu adaptarea corpului tău pentru acomodarea bebelușului. Mamele Rh negative, vei primi a doua doză de tratament anti-D în această săptămână.
Dacă bebelușul tău nu este încă cu capul în jos, cere moașei să îți arate exerciții speciale pentru a obține poziționarea corectă a capului.
În această săptămână vei avea o altă ecografie Doppler și niște teste suplimentare de sânge și urină care vor asigura bunăstarea proprie și progresul sarcinii tale.
Așa cum poți simți, bebelușul tău crește acum rapid - a ajuns la o lungime de 45 cm și cântărește aproximativ 2,2 kg. Se umple și micuțul tău începe să arate mult mai mult ca un nou-născut. Această grăsime este esențială pentru a menține temperatura bebelușului reglată când ajunge în lumea exterioară. Auzul bebelușului tău se dezvoltă într-adevăr, așa că vorbește și cântă-i. Îi va plăcea sunetul vocii tale, iar acesta este o modalitate minunată pentru el să te cunoască încă dinainte să se nască!
Oxigenul este foarte important pentru bebelușul tău și aprovizionarea sa de la placenta și cordon este vitală. Respiră adânc de mai multe ori pe zi, oferind generos acest dar bebelușului tău. Evită stresul, concentrează-te pe problemele importante ale acestei perioade și pregătește-te pentru naștere.
În fiecare zi, fiecare mamă trebuie să se implice acum în exerciții de naștere, exerciții de respirație și să studieze despre arta maternității. Dacă nu ai făcut-o deja, poți participa la seminarii speciale despre naștere, alăptare și îngrijirea bebelușului.
Veți avea o consultație prenatală în această săptămână, iar aceasta este o ocazie excelentă pentru tine și partenerul tău de a discuta planul de naștere cu medicul sau moașa. Dacă nu ai vizitat încă spitalul local sau unitatea de maternitate, programează o întâlnire și mergi să vezi facilitățile. Este cu adevărat reconfortant să fii familiarizată cu mediul înconjurător (și călătoria!) atunci când începe travaliul. Planifică ce ai nevoie în geanta de maternitate - dacă îți plac listele, cu siguranță te vei bucura această etapă a sarcinii!
Mothercare & ELC au o experiență de peste 50 de ani în toate produsele legate de bebeluși, de la Cărucioare și Landouri până la Haine de maternitate ,Haine de bebeluși și Jucării. Cu această experiență vin o mulțime de informații de parenting și sfaturi pentru sarcină pe care ne place să le împărtășim. Deci, dacă ai nevoie de inspirație pentru camera copilului nu știi ce scaun pentru mașină , nu știi ce haine să cumperi pentru copilul tău sau chiar ce jucării să selectezi, știm că avem experiența și informațiile care să te ajute să faci aceste alegeri importante. Sperăm să găsiți ceea ce căutați și să vă bucurați de timpul dvs. pe mothercare.ro